SD-valfilm. Mitt svar.

 

Såg genom ett facebook-meddelande denna film. Jag är partisk eftersom jag är miljöpartist. Jag har min agenda. Men jag vill inte svara meddelandet som en miljöpartist, utan jag vill svara på denna som en människa. SD förtjänar sin uppmärksamhet, Sverige kan inte byggas bättre om det inte kommer kritik. De förtjänar också sin uppmärksamhet eftersom folk verkar börja gilla att vara mer egoistiska.
 "Mycket vill ha mer och de som har det värst ska få fortsätta lida tills våra vänner som bor nära har det bra, riktigt bra" ; Ungefär så låter SD-väljare som. De verkar dock inte veta om det själv.

Vi utmärkts utifrån hur vi tar hand om de som har det sämst ställt. Pensionärer varken svälter, slåss för sin överlevnad eller behöva bry sig om de har tak över huvudet. Allt sånt garanteras här i Sverige. Förutom att inget av detta är en garanti är tredje världen, så lever det även folk i krigshärjade länder, de blir heller inte pensionärer där, eftersom folk för det första inte har chansen att leva så länge, utan de har heller inga pensionssystem. Det behövs väl också sägas att folk förtrycks bra mycket i tredje världen. I Sverige är vi oroliga för att vi har världens mest jämställda löner mellan könen, men vi klagar eftersom det inte är perfekt. Jag tycker vi ska prioritera de som ligger värst till. Sverige råkar vara ett av de mest välmående länderna på denna jord, men vi inkluderar bara 9 miljoner av de 6 790 miljoner som faktiskt lever här. Vi lever i ett av de största, men ändå glesbebyggda  länderna i Europa. Här finns möjligheter att lyckas, inte bara ekonomiskt, utan man kan även vara lycklig här.
Det svenska systemet är inte perfekt, men det finns nästan ingenting av det SD vill som faktiskt skulle göra Sverige till ett mänskligare land. Finns det någon godhet i att vara egoistisk, att inte dela med sig, att blunda för de som faktiskt har det värre än en själv? Sverige ansvarar inte för världens alla problem eller för alla som har det dåligt, men om inte de som har det allra bäst inte delar med sig, vilka ska då göra det? Ska inte vi som verkligen kan, försöka vara ett föredöme för resten av världen? Främlingsfientlighet finns i alla våra "snälla" grannländer. När stormakter som USA och Storbritannien är och har varit som dom är, varför ska då inte vi som kan visa hur man tar hand om de som har det sämst? Är vi för fega och lata för visa hur man bygger upp ett samhälle som tar hand om alla som har det som värst? Många som föds svensk förtjänar det nog inte, precis som många som föds i utlandet förtjänar att bo här. Precis som att vissa föds rika och inte förtjänar det. Vi som både föds svensk och har pengar i plånböckerna våra, vi bör se till att vi förtjänar det. Att dela med sig är en bra bit på vägen. För vi lever ett liv oftast, som mer än 1 miljard av världens alla riktigt fattiga inte ens visste existerade på denna jord utan som trodde såna här liv endast fanns i himmelriket. Vi tycker själva vi inte lever i himmelriket, men det beror ju först och främst på att vi tar så extremt mycket för givet.

Slutklammer. Alla som har det dåligt är det synd om. Pensionärer som har problem ska hjälpas, självklart. Men att prioritera bort de som har det sämst på denna jord? Det är liksom inte så att Sd vill stänga gränserna helt. De tackar gärna ja till alla högutbildande från redan välmående länder, folk som redan har det riktigt bra. De som har det sämre, de som knappt vet vad utbildning är pga krisen i sina hemländer, dessa får det dock svårare. Och det kanske mer otydliga. Sd vill dra ner på utlandsbiståndet. Det är pengar som går till folk som har det så jävligt att flytta till Sverige är ännu mer omöjligt. Sd visar bara solidaritet och medkänsla till de som redan har det dugligt men som vill ha det bättre. Jag vill inte att såna personer ska vara med och bestämma i Sverige.

Annonser

Om Wilfer88

Lång o smal o glad
Det här inlägget postades i Nyheter och politik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s