Valet är gjort

Svenskar är inte bättre än andra. Precis som i alla andra länder i EU så har nu ett främlingsfientligt parti tagit sig in i riksdagen. Vi snackar om över 5% . 5% av de som tog sig till valurnorna vars högsta önskan är att stänga gränserna för alla invandrare från utom-europeisk håll. Från grannländer är det okej, från EU är det okej, men afrika, mellanöstern, sydamerika och asien är det inte okej att komma ifrån.

Det finns bara ett talesätt som funkar här. Man sparkar på de som ligger ner, man hjälper inte de som behöver mest hjälp! Anledning: vi vill minska på en del kostnader satt pengar går till de som redan bor här. Till mig och dig, men inte han eller hon där borta. Sverigedemokraterna prioriterar inte skola, vård, sysselsättning, infrastruktur, miljö eller andra saker. Nej, deras prioritet är att dra ner kostnader för folk som lämna fattiga länder där de saknar framtid. De vill skapa en bättre framtid här i Sverige. NEJ säger SD. Det får ni inte.

I riksdagen har jag minst gillat Vänstern pga deras löjliga ekonomiska modell som skulle förstöra det mesta av företagandet i Sverige. Vi skulle bli ett land ingen skulle investera i. Nu när SD kommit in har jag ett nytt riksdagsparti att ogilla mest. Och det med råge. Vänsterns människosyn är rätt okej i jämförelse. De satsar hårt på jämlikhet. SD har andra prioriteringar. Att ett av världens mest rikaste och mest välmående land ska behålla mer pengar till sig själv, det är deras måtto. Politik handlar om att göra kompromisser. Alla vill ha pengar, så man delar upp och fördelar pengar på ett så rättvist sätt som möjligt. SD har som enda parti bestämt att helt utesluta en enorm utsatt grupp av människor. Helt kompromisslösa är de. En sån enorm själviskhet att det snubbar på ren ondska.

Skedde nånting bra under valet? Nej. Inget block fick majoritet. Det leder till instabilitet i landet. Det är aldrig bra. Vänster-blocket lär inte repa sig till nästa val om 4 år, så stort är deras förtroendekris. Miljöpartiet, det parti jag röstat på, och fått 2 familjemedlemmar att byta till, de verkar bli valets verkliga vågmästare av allt att döma. Allt hänger på dem egentligen hur det ska gå. De har en historia att stå utanför block-gränserna, att inte förblindas av gammal ideologi, på kommunal nivå samarbetar de redan med Alliansen på flera ställen. Med rätt kompromisser bör det även gå på risknivå. Det är mina förhoppningar i detta hemska val. Man önskar det vore annorlunda, men det gäller att göra det bästa av tillfället, valet är redan över. Folket har bestämt. 95% röstade mot SD och för seriös och mänsklig politik, men 95% är en dålig siffra. Utlandet hånar oss för vårt val, eftersom vi så ofta sagt oss vara en tolerant nation. SD säger sig stå starkt för svenska värderingar och tro, men de är blinda. De ser inte hur de förlöjligat oss inför hela världen. SD är Sveriges stora skam. En mardröm vi bör vakna ur. Det är mycket viktigare att vara tolerant än att plocka pengar i egna fickor. Varför förstår inte varje svensk detta?

Annonser

Om Wilfer88

Lång o smal o glad
Det här inlägget postades i Nyheter och politik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s