Disney köper Star Wars, Episod 7 kommer år 2015

Vart är april-skämtet, vart är april-skämtet, vart är april-skämtet?

Precis som väldigt många andra, så gick det bara inte att tro det man läste igår. En chockerande nyhet, en total överraskning.

Disney betalar 27 miljarder kronor till George Lucas för hans imperium som han byggt upp själv. Lucasfilm. Alla dess dotterbolag inkluderat. Rättigheterna till Star Wars lika så. Indiana Jones och mer på köpet.

Som om inte det vore nog, ungefär som en sidnotis, så annonserar de Episod 7. En tredje trilogi är i görningen. Redan 2015 dyker första filmen upp.

Fansen gör i byxorna, fansens hjärnor exploderar, fansen gråter, fansen svär sig röda i ansiktet. Förväntade reaktioner.

Nu när man fått lite sömn efter nyheten, lite distans, lite eftertänk, så är jag ganska glad. Jag är ingen hater. Eller jo, jag hatade Jar Jar Binks. Och en massa små-detaljer på alla de senare filmerna.

George Lucas har mjölkat Star Wars i så många år. Han har blivit snuskigt rik på det. Väldigt mycket dåliga Star Wars-produkter har släppts. Men Star Wars har växt, och det har överlevt. Jag tror inte Disney gör det annorlunda. Star Wars kommer växa, det kommer överleva, det kommer komma dåliga saker, men då och då även bra saker. Så har det alltid varit.

George val av Disney är lika förvånande som självklart. Jag personligen kommer inte bli en mindre Star Wars fantast pga det. Sagan fortsätter.

Annonser

Om Wilfer88

Lång o smal o glad
Det här inlägget postades i Dagen, Hobbyer, Nyheter och politik, Star Wars, Underhållning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s