Framtiden för Star Wars ser ljus ut

Över ett år sen Disney köpte George Lucas livsverk. Inget direkt resultat än, men planerna för storhet är precis som de sagt. 3 nya episoder planeras, 2 avstickare ska göras och de är såklart i full gång med första filmen, rekryterar folk och söker kompetenta skådespelare för att fylla denna episka rymd saga.

 

Signalerna man får är i regel bara positiva. Det är ett tag innan något verkligt presenteras, men folket bakom filmerna verkar veta vad de har att göra med.

Även på spel-fronten har Disneys köp fått stora konsekvenser. EA tar över manteln från Lucasarts. Ett historiskt steg för Star Wars spelens framtiden. Någon helt ny får ansvaret. Och äntligen får vi någon som vågar ge oss spel-nyheter vi vill höra. Lucasarts var katastrofal med sin kundsupport och hur de behandla de trogna fansen. EA har väldigt dåligt rykte, men de är ändå samtidigt långt mer framgångsrik och de tenderar att laga de skador som uppkommer. Lucasarts har aldrig lyckats med det. Bristerna sitter i för evigt medan Lucasarts hittar på andra projekt, de glömmer bort sina gamla framgångar och sina gamla misstag.

En skön sak med EA är också att nu produceras Star Wars för första gången någonsin i stor skala här i Sverige. DICE i Stockholm ska i axla rollen med att få fram den förmodligen största Star Wars produkten med enda undantag Episod 7. DICE ska äntligen få variera sig lite mer än bara mer Battlefield och Mirrors Edge spel.  Nu ska de ta oss ut i rymden. Jag har stort förtroende för dem och höga förväntningar. Det enda de behöver fixa från sina tidigare spel är deras förfärliga nät-kod. Finns nog inga spel som är mer instabilt och leder tillmer krångel än multiplayer i deras Battlefield-serie. Icke desto mindre, när spelen funkar, så är de verkligen underbar och en fantastisk produkt.

 

Frågan är dock vad som händer med serietidningarna och böckerna som faktiskt tagit upp väldigt mycket av min ”Star Wars-tid” senare år. Jag trodde det skulle bli framtiden när George inte gjorde så mycket mer än The Clone Wars.

Tack vare Boa, en lokal video och begagnat-butik i hudiksvall, så har jag fått tag på en ordentlig mängd med gamla Star Wars-tidningar från Marvel-eran. Det är långt ifrån en komplett samling, men det är nu långt över 100 tidningar, allt från Draklordarna, en av de första, kanske första(?) berättelsen som skapades efter Episod 4, tidningen kom till Sverige redan 1978, till de mörka berättelserna som utspelar sig under The Old Republic-eran.

Annonser

Om Wilfer88

Lång o smal o glad
Det här inlägget postades i Spel, Star Wars. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s