En regering som misslyckas

Inga skattesänkningar nästa år, brytpunkten för att betala skatt blir oförändrad. En regering som jobbade fram ett förslag men som inte var förankrad i riksdagen.

Tekniskt sett så hjälpte S, Mp, V och Sd varandra, ett samarbete för att stoppa förslaget. Tillsammans är de i majoritet, Alliansen kan bara styra sålänge oppositionen inte röstar med en enad röst.

Sverigedemokraterna får alltså sin vågmästarroll till slut. Ett besked att man som väljarna inte kastar bort sin röst om man ger Sd sitt stöd. 10% av befolkningen är villig att göra detta. Att göra Sverigedemokraterna till tredje största partiet. Det handlar mest om protest-röster, men jag har hört, verkligen hört, att folk tror invandrar-frågan är den viktigaste politiska frågan och att endast Sd ger lösningarna. Stryp invandrings-strömmen så fixar sig skolresultaten, stäng gränserna så förbättras vården när mer resurser kan sättas in där till svenskar, stoppa folk från andra länder så går jobben till svenskar och vi får lägre arbetslöshet.

En riktigt jäkla mirakel-medicin, eller hur? Men aldrig att någon ska ta och räkna på detta och se om det stämmer. Kanske finns det en anledning att varje civilisation som börjar utesluta och stänga sina gränser går under med tiden. Varje gång i hela vår mänskliga historia när man börjat stänga ute folk ur samhället, då har guldåldern för det samhället passerat och undergången blivit garanterad.

Sverigedemokrater skrämmer oss först med siffror hur många människor som tar sig till Sverige. De vill inte berätta att majoriteten är återvändande svenskar. Sen har vi finnar, norrmän och danskar. Från superkällan SCB får vi fram detta:

Sveriges folkmängd ökade med 73 038 personer under 2012 och var vid årets slut 9 555 893. Efter ett par år med minskad invandring visar siffrorna från 2012 åter på en ökning då 103 059 invandrade vilket är den högsta nivån någonsin. Även utvandringen ökade något under 2012 då 51 747 personer utvandrade och översteg därmed 2011 års höga siffra…

Som vanligt är det svenska medborgare som återinvandrar som utgör den största enskilda gruppen invandrare. Under 2012 utgjorde de 20 procent av alla invandrare.

Så vill herr Sverigedemokrater då stänga våra gränser, för utom-europeisk härkomst, då är det ett par tusen det handlar om varje år. 100 tusen in, 50 tusen åker självmant härifrån, kvar är 50 tusen varav 20% är återkommande svenskar och totalt sett så ökar Sveriges befolkning med 70 tusen varje år om man räknar med födslar och dödsfall. 9500 tusen lever redan här. Det ger mig perspektiv att se det så här. De fåtal tusen som kommer hit, är mindre än 50% av den väldigt lilla befolkningstillväxten som Sverige som land har. De fåtal tusen kan inte ha en sån stor påverkan på de 9500 tusen, alltså 9,5 miljoner människor som redan bor här. Sd säger att invandrare suger åt sig bidrag i massor, trots att vårt sociala skyddsnät är byggt så att man max kan få leva så som våra fattigaste studenter i landet, om man nu helt saknar arbete.

Det kostar att få dem att anpassa sig till vårt svenska liv här i Sverige. Men samtidigt investerar vi svenskar 22 år av våra barns liv i utbildning innan de som människor sätts i riktigt arbete. För det är vad det tar från första dagis-platsen till att de slutfört en sjuksköterska-utbildning. Vi svenskar kallar detta: Investering!

Förlorar vi då något om vi slutar investerar i folk som vill hit? Förlorar vi också en del av vår medmänsklighet av att förneka dem tillträde till vårt land? Är inte det bland det bästa vi svenskar har? Att vi är snäll, att vi bryr oss, att vi tar hand om de som har det värst, även fast vi själv då drabbas ekonomiskt?

Med detta som bakgrund, så måste jag bara säga att mirakel-medicinen som Sd erbjuder, är inget vi svenskar bör ta. Biverkningarna kan vara värre än åkomman, vi vet att det finns stor osäkerhet om medicinen ens botar åkomman. Låt bli, bara låt bli istället. Vi har andra problem här i Sverige än invandring som är långt mycket viktigare och där vi vet vart, vad och hur mycket vi kan investera för att få ett långsiktigt och bra resultat. Skola, sjukvård, arbetslöshet och miljö. Ta hand om de frågorna först. Bryr ni er inte om politik? Låt då istället bli från att göra korkade val och låt bli att acceptera främlingsfientlighet. För ska vi istället ta och räkna på kostnaden för vad främlingsfientligheten kostar? Vad kostar nazisterna och facisterna vårt land? Vilken rädsla och osäkerhet de skapar? Vilka med invandrar-bakgrund hämnas in sin integration pga den rena fientligheten de möts i det svenska samhället? Vilken missad potential går vi miste om? Vilka nya idéer kväser vi med det fördomsfulla hat som tillåts spridas i vårt land?

 

Jag har räknat lika dåligt som Sverigedemokraterna i denna fråga. Men sen är ju inte jag den politikern som försöker göra karriär på att utesluta folk ur vårt Sverige. Jag är istället den som vill dela med mig, och ser värde i att göra detta. Världen handlar ju inte bara om siffror.

Annonser

Om Wilfer88

Lång o smal o glad
Det här inlägget postades i Nyheter och politik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s