Lite invandring

Lång text, dåligt formulerat, dåligt överskådligt, mer känslor än vett, ja så blev väl förra texten när jag börja snacka om Sverigedemokraterna. Vi gör ett nytt försök.

Vi börjar med det enklaste.

Statistiska centralbyrån säger att det bor 9,6 miljoner människor i Sverige idag. Vi ökar med nästan 80 tusen i år. Invandringen är faktiskt högre, 110 tusen, men på grund av en naturlig utvandring på 50 tusen så blir vi inte så många fler i landet pga att fler flyttar hit. Och 20% av de som flyttar hit, de är redan svenskar, folk som återvänder alltså, utan behov av anpassning eller integration.

Jag tog och kollade på sd senaste beräkningar hur mycket de tänkt spara in på att väldigt hårt strypa invandringen till Sverige. Det gäller de som söker asyl här, alltså inte de från våra grannländer som kommer hit för att jobba, studera och sånt, inte heller de som redan är svenska och flyttar tillbaks. Inte ens sd vill stoppa dom från att komma hit.

Sverigedemokraternas beräkningar, deras och inga andras, säger oss att de kan spara staten 118 miljarder kronor på en 4 års period. Nästan 30 miljarder per år i snitt. Stora summor pengar som kan gå till annat. En helårs-budget för regeringen är ca 830 miljarder. Under en 4-års period alltså kring 3320 miljarder.

3320 miljarder där Sd kan spara oss 118 miljarder.

830 miljarder där Sd kan spara oss 30 miljarder.

Får vi vårt dröm-samhälle efter det?

Statsskulds-räntorna går på ca 22 miljarder varje år. Avgift till EU är på 33 miljarder, bidrag från EU ca 11 miljarder, så 22 minus i netto där med. Vi har ett bistånd till utlandet på 31 miljarder. Polis kostar oss 40 miljarder, försvaret ca 45 miljarder, utbildning o forskning 57 miljarder, osv.

För mig kommer då känslan, är det värt detta? 30 miljarder om året extra till annat. Vi har ju faktiskt fått skattesänkningar som varit i den storleksordningen flera gånger nu sen den nuvarande regeringen tillträdde. Så det är ju inga jättesummor egentligen. Regeringar kan lätt handskas med såna budget-förändringar från år till år.

Självklart är detta bara den enkla beräkningen. Sd kan inte räkna ut vad vi förlorar på en invandrare som bott här 5 år, 10 år, 20 år eller 50 år. Vad kostar de, och vad drar de in till staten? Idéer, innovationer och energi? På den fronten får vi mer prognoser och beräkningar som säger att vi i netto tjänar pengar på att släppa in allt det folk vi nu släpper in. Att begränsningar i detta ger direkta förluster för staten.

Här säger istället Sd att vi ska sluta med det multikulturella experimentet. Att det förstör den svenska själen och identiteten. Jag hör och jag lyssnar. Det jag ser är den dolda rasism de inte vill visa. De vill inte besudla svenskheten med andra nationers idéer pga att de är mindre värda än våra egna. Andra folks idéer bara måste vara fel enligt dem, bara sånt som skapas här hos oss är rätt och riktigt.  Det idiotiska i den sortens tänkande är skrämmande. De är så instängda och begränsande.

Demokrati, frihet och vår egen säkerhet är byggt kring det fria flödet av resurser, material, varor, människor och idéer i den västliga världen. Det var väldigt nyligen det fanns en mur mot öst. Varken demokrati, frihet eller folkets säkerhet fanns i öst. Murar är ett hinder, och det skapar inte trygghet, trots att det känns som att det borde det. Hela tankesättet kring Sd bygger på något som får oss tillbaks till den gamla tidens synsätt, som i regel mest delas med diktaturer och förtryckande regimer som delar upp folk.

Annonser

Om Wilfer88

Lång o smal o glad
Det här inlägget postades i Nyheter och politik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s