Ryssland vs

Ukraina. Landet med blå-gula flaggan. Det står simpelt för den blå himlen ovanför de milslånga åkerfälten.

Ena halvan av befolkningen vill mer åt väst. Andra halvan vill behålla banden till öst. Presidenten har förlorat sin makt och fått fly. En någorlunda oblodig kupp är min uppfattning. Enorma protester är det som skett helt enkelt, inga militära operationer.

Presidenten vilja gå Ryssland till möte och nu har han inte den makten längre. Det gillar inte Ryssland. Inte bara pengar står på spel, utan handlar även om prestige och anseende. Därför, går ryska trupper in mot Krim och tar över den ryska basen där och dess närområde. Ryssland har haft en flottbas där sen 1700-talet. När Ukraina blev självständigt så förblev hamnen rysk. Jag vet dock inte hur avtalet ser ut. Jag vet dock att den ryska upptrappningen har inget med att beskydda alla de ryssar som bor i Ukraina. För det fanns ingen hotbild mot den minoriteten. Oron som fanns i Ukraina gällde hela befolkningen och ingen var särskilt utsatt.

Ukraina borde fått ta hand om sitt problem själv, det fanns inget våld som höll på att eskalera där.  Det var väldigt oroligt där, men folket har hanterat den oranga-revolutionen tidigare. De skulle ha klarat av det även denna gång.

Ryssland tror jag inte kommer göra regelrätta anfall. Det blir ingen invasion. Inga krigsförband mot varandra. Jag tror det, för det finns inte i någons intresse. Ryssland kan inte köra över Ukrainas hela armé. Det enda de kan göra, är att göra hela regionen instabil, till kostnaden av liv, och deras egna pengar. Omvärlden tvingas agera mot, det lär ske i form av försvårad handel. Putins enda styrka är att han gör Ryssland rikt. Och är stabilt. Ett krig mot Ukraina förstör allt.

Resultatet tror jag, att antingen blir delar av Ukraina mer självstyrande, eller bryter sig loss. Eller, så funkar diplomatin och Ukraina blir som det är. Självständigt i sin helhet. Inte, så troligt.

Annonser

Om Wilfer88

Lång o smal o glad
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s