This great summer is at end

Nu verkar det vara slut på de hiskeliga 30+ grader dag efter dag. Ingen får klaga på denna sommar som haft 2-3 veckor av konstant sol och värme över hela landet på 25 grader eller mer. Vatten i sjöar men också hav har nått upp mellan 22-25 grader, till och med äldre vågar ta sig ett dopp.

Kul att man jobbade på praktiken hela tiden. Man blir alltid svettig när man dammsuger, oavsett temperatur, men gör man det i lägenheter eller hus som är runt 30 grader varma, då blir man ganska blöt av svetten. Och inte bara det, man har även fått klippa gräsmattor och trädgårdsarbeten, slänga skrot och ved som ska flyttas.

Och i Gaza dödas familjemedlemmar, kvinnor dödas, barn dödas. 3 israeler dödades först och istället för en polisutredning och gripanden, så är det nu över 1200 dödade palestinier och ”endast” 60 dödade israeler. Jag önskar inte fler israeler ska dö,  för det vill jag inte. Men det är israeler som rycker in i någon annan territorium och det är nästan inga israeliska civila som dukat undan, utan det är nästan bara soldater som fått order om anfall. Palestinska missiler och bomber antingen missar sina mål eller skjuts ner av en finurligt försvarssystem som Israel har. Israels massaker på palestinier, som jag vill kalla det, går helt ostraffat. EU och USA gör mycket mot Ryssland i Ukraina-konflikten, men inget annat än veka ord hörs mot Israels uttryckliga agerande. Så det alltid varit.

Svenskar vill ha värme och sol, klagar på värme och sol, palestinier vill känna lite trygghet, men blir invaderad och lämnad åt sitt öde, världens demokratier vill ju inte bråka med en annan demokrati. Jag, jag bara skriver en text och ger inte palestinier en hjälpande hand, de får bara min tomma sympati. Men skulle jag få bestämma, så skulle Israel få betala mångmiljarder i krigsskadestånd och hundratals israeler skulle fängslas och dömas för krigsförbrytelse och brott mot mänskligheten.

 

Sjuk världen där. Därmed också detta inlägg.

 

 

Annonser

Om Wilfer88

Lång o smal o glad
Det här inlägget postades i Dagen, Nyheter och politik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s