Stranden

Jo, det blir ett inlägg om pojken på stranden. Inte om en pojke som besökte stranden, nej, det handlar om en som flöt dit, död.

Tidigare sågs folk flyktingar som siffror, statistik, men sen såg de bilden. Lidandet och desperationen blev plötsligt verkligt. I ett enda stort ryck så blev diskussionen om flyktingar en annan. Nu började det ställas krav att Europa ska vara lite varmare. Man ska hjälpa när behovet finns, man ska hjälpa även när man utsätter sig själv för risker eller när resurserna tryter, man hjälper oavsett. Det har gått fram nu, lite mer.

SD vågar dock vara kvar i samma bana. Man ska fortsätta stänga gränser och hjälpa på plats istället. Ungefär som om det inte redan fanns miljoner flyktingar i grannländerna, miljoner, inte tusen eller tiotusen som länder i EU försöker låta bli att ta emot. En liten bråkdel av någons problem och ändå är det för mycket enligt vissa.

Och vissa SD-män de bara skrattar åt snyft-historierna på tvn. I deras verklighet sysslar PK-media endast med propaganda. Och dessa individer med en annorlunda verklighetsbild, de sitter faktiskt i riksdagen idag.

Annonser

Om Wilfer88

Lång o smal o glad
Det här inlägget postades i Dagen, Nyheter och politik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s