Ny sommar på väg

Äntligen ett par dagar där temperaturen ligger kring 10 grader eller över(istället för under). Till och med kvällstid har det varit milt. Sol också en del.

 

Men exakt alla snöhögar var inte borta för ens väldigt nyligen. Förra veckan kom snöblandat regn även om det försvann när det nådde marken. Så vädret är inte att lita på.

 

Längesen jag skrev så drar igång med en snöbild nu i maj. Kom ju faktiskt ingen riktig snö för ens efter nyår. Fick en förträfflig bild här i Iggesund ett par dagar senare. En synvilla med solen, a lá Star Wars. För alla som sett Episod 7, vilket är många, så fanns det en planet som slukar energi från solen. Denna bild påminner om det.

20160107_132533

Starkiller-base is here!

Men vinter efter jul är mindre kul att prata om. Våren är skönare. Ljuset kommer tillbaks, lika så värmen. Har ansökt till skola under hösten, nätverksdrift av något slag. Pröva med IT till slut. Men först är det sommar. Jobb kanske. Önskar i alla fall. Dock haft otur senaste somrar. Praktik är ju inte samma.

Med en Star Wars-film över så drar nästa igång om lite över ett halvår nu. Verkar kunna bli minst lika bra om än något annorlunda. Jag har goda förhoppningar.

 

Kan nämna att jag faktiskt var och såg på första maj-tåget i Hudiksvall. Minns inte senast jag kikade på det. Har blivit en del tankar kring politik nu. Miljöpartiet genomlider en större kris och man funderar hur det ska bli och vad man själv faktiskt vill ska hända. Att partiet sitter i regeringen har upplevts som negativt hittills, men det kanske bara bygger på en falsk bild att inget händer. Man ”glömmer” lätt allt positivt som förhandlats fram och att läget är som det är. I en ansvarsfull position måste man ta beslut, inte vänta in ett facit vad reaktionen kan bli av besluten man måste välja. Det är svårt och som miljöpartist är det ”ovant”. Många har blivit väldigt svettiga av en situation som partiet inte riktigt varit i tidigare. Risk att förhastade beslut kan komma tas.

 

 

 

Annonser

Om Wilfer88

Lång o smal o glad
Det här inlägget postades i Dagen, Hobbyer, Jobb/skola, Nyheter och politik, Star Wars. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s