En brexit

Sov oroligt, vaknade svettig flera gånger, en plansch på väggen ramlade ner också. På morgon när man kliver upp väntar man att britterna röstat för att stanna i EU.

Men den drömmen slutade fort. Storbritannien lämnar EU-samarbetet. En politisk jordbävning lika stor som om Trump blir president. Men brexit är redan sant medan Trump bara är en seriös huvudvärk än så länge.

Britterna har röstat och det ska respekteras. Verkligheten för vad de gjort blir dock väldigt troligt en kalldusch. Pundet och börsen störtdyker pga den enorma oron som skapas. Ekonomin och företagen de består av, älskar stabila förutsättningar och säkerhet. Ett brexit är raka motsatsen. Flera år av oro väntas. Handel blir osäker, investeringar görs på andra ställen eller inte alls.

Vad kommer EU göra? Försöka hjälpa britterna, eller stjälpa deras ”självständighet”? Ska de straffas för att ha gjort EU svagare och för att skrämma andra från att göra något liknande? Vi vet nu att de lämnar, vi vet inte vad det kommer betyda.

EU behöver förändras. Alla lär se behovet nu när det minskar och riskerar att detta blir en trend. Jag önskar samarbetet förbättras. Tillsammans är demokratier starka, för är vi ensamma så har vi inte mycket att göra när länder som Ryssland, Kina eller Saudiarabien hittar på saker.

 

Annonser

Om Wilfer88

Lång o smal o glad
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s