Alternativ höger

Tänkte ta och återvända till en person jag pratat om tidigare i år, nämligen Stefan Molyneux och hans youtube kanal. Den liberala typen som hade en del hemska följare. Jag beskrev honom som stats/regerings hatare samt islam-och kvinno-fientlig. Efter över ett halvår där jag kollat upp honom regelbundet så kan lite mer läggas till. Går inte att skriva kort om honom, då han säger mycket. Anarkist-kapitalist, Alt-right, klimathots-förnekare, Trump-anhängare och rasist. Han skulle älska sista påhoppet, det grundlösa anklagande från alla oärliga meningsmotståndare, som han är så van vid att få utstå.

Med 500.000 följare på youtube och 140M totala visningar vill jag dock ändå ta honom seriöst. Så gott jag kan. That dont say much.

Nåväl, rasist. Diskriminering pga ras-tillhörighet. Svart, färgad, gul, vit, såna typer av otrevligheter. Han lägger ner särskild mängd tid på att särskilja vissa grupper från andra. Svarta kändisar, Nelson Mandela, Mohammed Ali, har han sina Truth-filmer om, där han specifikt går in på alla negativa detaljer han kan plocka fram om dem. Gällande frågan om polis-våldet mot svarta, svarta mot svarta, svarta mot vita, så går han ständigt in på proportionerligt högre andel svarta i fängelse jämfört med vita, brottsstatistik och rapport om att svarta har en lägre genomsnittlig IQ än vad vita har. Varför går Stefan in på allt detta? Bara för att säga det som är sant? Bara för att lägga fram fakta som ska rädda vår civilisation?

Om så borde, att hans agenda är något annat än spridandet av fördomar och förutfattade meningar pga rastillhörighet, då borde det existera fakta om vita människor som begår missgärningar, då borde det pratas om varför öst-asiater har högre IQ än vita i genomsnitt, varför asiater är ännu mer laglydiga i USA än vad vita är. Men Stefan pratar aldrig om kineser eller japaner, han pratar aldrig om de vita människor som förstört vita samhällen i vår historia. De undantas från hans diskussion från hur vår civilisation ska räddas. Nazism har han aldrig tagit upp eller personer relaterat till det,  fasism, nej nej, oviktigt, kungar eller kejsare som regerat i väst är onödiga erfarenheter i hur samhällen byggs eller faller. Stefans följare, de lägger självklart fram svaren på egen hand när de förstått temat av video-klippen. De täcker hela spektra av vad som de tycker bör vara laglig diskriminering av svarta, från positivt särskilja vita, till att slänga svarta i ugnar. Stefan själv erbjuder inga lösningar. För det vore ju olagligt för honom att eka hans följares uttalanden.

Stora grejen för andra halvåret för Stefan har också varit amerikanska valet. Stefan har varit en mycket stor Trump-anhängare. Till den graden att han inte missat något tillfälle att kritisera Clinton vid alla möjliga tillfällen och även försvara Trump när media gått hårt mot honom. Att anfalla Trump för något han sagt eller gjort, eller försvara Clinton vid något tillfälle, har inte existerat. Balans i rapporteringen var inte i hans agenda. Partiskhet var allt.

Sen precis som det som drog mig till hans kanal från början, så har han sin hat-kärlek till Sverige. Storstaten, feministerna. Han fortsätter förutspå landets undergång. Han kommenterar dock inte arbetslöshets-trender, stats-skulden landet har vet han inget om eller hur ekonomin går eller funkar i övrigt. Han vet att muslimer kommer hit och är källan till hans analys. Samhället kommer störta när våld och brott stiger. Men koll på statistiken har han inte. Även 10 månader efter att Sverige begränsat invandringen för att inte låta myndigheter kollapsa, så missa Stefan fullständigt alla chanser att ens kommentera det, eller visa vetskap om det. Men det passar, då han skulle aldrig ge beröm till en röd-grön regering i något land.

Stefan Molyneux fortsätter med framgång samla följare. Hans timlånga videos samlar lyssnare trots att han nästan helt lämnat den filosofiska debatten och sysslar istället mer framträdande med snabba nyhetssändingar och stora chockande rubriker. Han är inte utbildad filosof, men skrivit en bok rörande en del filosofi, så han kallar sig filosof nästan lika ofta som han kallar sin show den största filosofiska showen på nätet, men det bara bevisar hans självglorifiering lika väl som han älskar att höra sin egna röst som han troligen upptäckte tidigt när han gick på teater-skola. Han vet hur man lockar folk, även lockar mig, men jag är där för att argumentera emot, plocka isär, visa felaktigheter och alternativ till de argument han gör.

Jag lär fortsätta lyssna, då han ger en inblick i Alt-right rörelsen som ter sig något som en neo-facistisk rörelse som inte är nöjd med hur konservativ de konservativa är, eller hur höger som högern är i många frågor. Skrämmande, skrämmande intressant.

Annonser

Om Wilfer88

Lång o smal o glad
Det här inlägget postades i Nyheter och politik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s