Obamas tid är över

Inte längre president.

Donald Trump bestämmer nu i Vita Huset. Övergången är nu färdigställd. De allra första sakerna som hände är att presidenten skrev en order av att Obamacare ska rivas ner. Obamas miljöarbete, miljöambition tas också bort då det anses för skadligt för  USA. HBTQ-fliken på Vita Husets hemsidan försvann också där deras rättigheter togs upp.

Så snabbt får vi se klara skillnader. Trump sade i sitt inträdestal hur illa ställt det var med USA och hur mycket som behövde göras. Infrastruktur-satsningar var av ytterst vikt. Vägar, broar, hamnar, flygplatser, järnvägar, det ska byggas och rustas upp. Det är egentligen aldrig något jag klagar på. Infrastruktur-byggen ger jobb, en boost för ekonomin till ett relativt billigt pris om det sker på grundnivån, samtidigt som infrastrukturen kan hjälpa och bidra till att andra jobb skapas. Men det var det enda positiva jag kunde plocka ur. Han nämnde brottsligheten men aldrig hur det ska fixas. Hans hemska föredöme med att anfalla alla som går emot en lär spä på konflikter mellan grupper och individer. Samarbete har aldrig varit ett sånt frånvarande tema i fallet med Trump. Hans enda vänner i världen verkar vara Ryssland och Israel. Det lär skapa en ny ordning i världen.

Ska Trump bygga upp USAs militär utan att använda den? Ska han låta Ryssland och Kina flytta fram sina positioner? Ska Trump bråka med Iran utan att kriga? Ska IS krossas utan att Trump ockuperar andra länder? Hur hanterar Trump en galen nation som Nordkorea? Kommer alla omförhandlade handelsavtal leda till handelskrig, nu när Trump föreslog att alla länder ska göra vad som är bäst för dem själva ,istället för vad som är bäst för världen? Kommer NATO och EU spricka de kommande 4 åren, lika väl som att FN blir en tandlös organisation? Vad händer när demokratier slutar samarbeta, slutar stå upp för varandra?

Trump är president och det gör mig inte glad.

Obama åker nu på semester. Hans fru tillät honom inte vara president för en tredje omgång. Samtidigt har Vladimir Putin varit premiärminister i 6 år och snart varit president i 13 år. Ryssland lär känna sig hur stark som helst just nu.

Annonser

Om Wilfer88

Lång o smal o glad
Det här inlägget postades i Nyheter och politik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s