PC Gamer

En gamer är jag. PC har det alltid varit. Från Windows 95 och framåt. Har underhållit mig med några Nintendo-konsoler, men de har idag förlorat sin charm, även om jag ser ett visst nostalgisk glädje av vissa klassiker. Tidningen PC Gamer ledde mig ofta till rätt spel, så har ett gammalt konto på deras forum.

Profil: PC Gamer.se/FZ

Tidigt på vintern 2004 kom Half-Life 2, ett av historiens mest kritiker-hyllade spel någonsin. Jag hade kört ettan ett par år tidigare och lirade ganska ofta counter-strike. Jag följde hypen med intresse. Samma dag spelet släpptes hade jag tur med skolan, den var över efter första lektionen på morgonen. Så rent på slump var jag utanför en spelbutik strax efter kl 10. Bussen gick 20min senare hem. Och jag påbörjade installationen före kl 11. Tur det, för på den tiden var Steam väldigt ny som speltjänst och opålitlig. Innan Steam krashade under eftermiddagen hade jag hunnit få igång det legendariska spelet. Något jag inte glömmer, och med åren har Steam vuxit sig stort och världsledande i sin service och funktion.

Profil: Steam

 

Sen har vi ju även, Sveriges stolthet i spelbranschen, spelutvecklarna DICE och deras Battlefield-serie. Deras senaste spel Battlefield 3 sålde långt över 10 miljoner exemplar. Samtidigt blir de lovordade av kritikerna för skönt gameplay, stora kartor, bra klass-uppdelning, fordons-kontroll, väldigt lagbaserat och såklart, grafik och ljud i toppklass.

Har min egen profil där, som visar hur fruktansvärt medelmåttig jag är. Beror väl kanske på att jag haft spelet sen release och endast lirat runt 200 timmar.

Profil: Battlelog: Battlefield 3

 

Tävlings-instinkt har jag haft sen barnsben och realtids strategi-spel har jag lirat sen Red Alert och Tiberian Sun. Jag har kört ganska seriöst både Star Wars: Empire at War och World in Conflict, men StarCraft 2 som kom 2011 är det strategi-spel jag inte släpper. Enormt stöd har det för all form av utmaning inom spelet. Svårt-svårare-elit är nivåerna typ. Ne, det går väl att köra simpelt också mot enkla bots, men proffsen på elit-nivå är sinnessjuka och svåraste ai:n är brutalt svår. Spelet är kul, ständigt uppdaterat och varierande. Tre raser att köra som, men Zerg är mina favoriter, onda insekter, mysigt kladdigt och skräckinjagande monster. 2000 matcher har jag hunnit med på nästan 6 år. Allt från 5min till över timmen kan matcher ta. 4vs4 brukar det mest bli för mig, men jag har blivit bättre på 1vs1 matcher, eller så möter jag mer noobs än tidigare helt enkelt.

Profil: StarCraft 2

Första ”klanen” jag körde med, lite lätt, var i counter-strike source. Socialt spelande hade en viss dragning. Men det var inte för ens långt senare jag var mer aktiv i en klan som då körde Star Wars: Empire at War. Den klanen gick även vidare och körde andra strategi-spel. Vi höll nog på i 2-3 år. Men där jag verkligen blommade upp i klan-verksamhet var i webbläsar-scifi strategispelet Ogame. Efter en kort tid i en viking-allians så blev jag ledare i en under-allians till dem(allians=klan). Struktur, skills och kontakter skapades och frodades. Sen efter lite avbrott i spelandet så återkom jag i Star Wars-stil. En Sith-allians. Hänsynslösa men sofistikerade krigare med en klar ideologi. Min passionerade kärlek för Star Wars drev mig på, som ledare och kämpe i en klan. Under 5 år. Över 100 spelare hade en gång haft mig som ledarfigur, vissa under närmare 4 års tid med gruppsamtal i skype. Det är verkligen mig i en oväntad sits. Men så går det när det bara klickar så fint. Men allt har sitt slut. I mitt avsked så gjorde jag en omfattande sammanfattning. Svårt för icke invigda att förstå, men för mig är det nostalgi att återgå till ”bedrifter” man en gång gjort.

Ogame: Darth Bane säger farväl

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s