StarWars.se

Datorer och spel till dessa är av högt intresse. Men just något som har en särskild plats för mig är Star Wars. Kan inte få nog. Ända sen man såg Darth Maul på bio-duken när man var mycket liten har man varit fast i denna saga. Inte ens den sämsta av filmerna var avskräckande för en liten grabb. Så jag förstår mer än väl hur ungar fastnar i Star Wars. Denna sektion av bloggen är ren fandom som det heter. Galet mycket Star Wars.

Intresset mitt ledde mig år 2005 till StarWars.se och forumet som fanns där. Mina första diskussioner där var inte de bästa, men på något vänster lyckades jag i min ansökan om att få hjälpa till där som moderator på forumet efter bara några månader. Intresset ökade enormt, Episod 3 kom till slut på bio, jag läste Star Wars tidningar och även Star Wars böcker. Men något jag hade ett helt annat fokus på var Star Wars-spelen. Genom StarWars.se så lade jag egna recensioner på Star Wars-spel och rapporterade även om nyheter på spel-fronten. Och även om engagemanget varierar i storlek väldigt mycket så gör jag samma sak än idag på sidan. Jag har blivit en naturlig del av teamet där och gjort mitt för att bidra till sidans överlevnad även när det såg ut som att Star Wars-intresset borde minskat. Men det har överlevt och nu när Disney tagit över så ser framtiden väldigt säkrad ut för väldigt många år framöver. Ambitionen att göra Star Wars ännu större är rekordhög.

Min allra första recension på sidan var rollspelet Kotor 2, vilket ändå var ytterst märkligt då det var mitt första riktiga genomspelning av ett ordentligt rollspel. Men jag älskade det så ljuvligt att jag måste skriva av mig, vilket bara har lett till mer positiva upplevelser.

Spelet Empire at War var ett strategi-spel som ledde mig till en spelklan som gav mig många hundratals med timmar underhållning. Jag trodde framtiden skulle frambringa fler bra titlar, men jag märkte att fler och fler brister tittade fram. Rushad utvecklingstider, otillräckliga patcher och spel som inte riktigt höll vad de lovade.

The Force Unleashed var ett prakt-exempel där hypen var enorm och jag bevakade utvecklingen mer noga än någonsin. Jag hade koll på de professionella nyhetskanalerna som bevakade Star Wars-spelen noggrannast. TFU var ett okej spel, men de flesta som tyckte sig ha koll trodde att det skulle nå nivån ”drömlikt”. Det var det inte.


 
Efter det så kom det mest bara tcw-spel, nyheter om nerlagda spel, och The Old Republic. Där var hypen också stor, men föll snabbt när spelet blev gratis att spela. Det var dock drömlikt för mig när jag fick göra en Stockholms-resa för en förhandstitt 4 månader innan release. Det gav mig rysningar i hela kroppen, för vi fick vistas hos DICE huvudkontor. Värsting-våningen vid Slussen. Grym upplevelse som EA stod för. Detta ledde till jag slet extra hårt med recensionen till spelet. Det var otroligt välgjort, men jag märkte att Bioware hade gjort en hel del misstag och inte alls tillgodosett de krav som månads-betalarna vill se i ett spel. Det största produktionsvärdet låg på sånt som inte den stora massan vill göra sig månadsprenumeranter för.

Spelet fortsätter att expandera och jag följer troget och rapporterar med nyheter om det. The Old Republic är också det enda i hela Star Wars-universumet, alltså canon, som fortsätter växa enligt det som är Legends och tillhör inte den nya canon. Spelet har därmed överlevt och utvecklarna lovar fortsatt utveckling. Jag är en av dem som hängt på sen betan 2011 och kör än 2019. Jag har massor med Sith-karaktärer, mina favoriter, älskar besöka de gamla Sith-världarna och jag fortsätter förfina min trofé-lägenhet, mitt Stronghold. Istället för hundratals timmar, kan jag säga att tusentals timmar har jag lagt ner på just detta spel, trots att jag spenderar nästan ingen tid alls åt guilder, så som det vanligtvis görs med mmorpg.

2015 var det dock dags för den nya Battlefront 1, gjord av svenska DICE och alltså inte samma Battlefront 1 som släpptes 2003. Det nya spelet ledda till några hundratals trevliga speltimmar.

 

Som väntat så nöjs det dock inte med ett spel. DICE fortsätter producera och får lite hjälp av andra studios för att göra ett mycket mer omfattande Star Wars-upplevelse. Battlefront 2 släpptes 2017 och fick mediokert betyg pga några misstag som utvecklarna i panik fick försöka rätta till. För mig var det ett väldigt underhållande spel som gav mig hundratals timmar med skoj precis som tidigare spel, men brister syns och utvecklarna eller utgivarna har kvar att göra med att plåstra om skadorna. Detta säger jag över 1 år efter releasen.

Hade även ett litet sid0-projekt med StarWars.se bloggen under en tid då StarWars.se körde med en gammal design och uråldrig kod som gjorde det smärtsamt att skriva. Men med tiden fick StarWars.se en ny källkod, den blev inte bara snyggare, den stod på en starkare grund också, det blev enklare och smidigare att skriva texter till sidan och detta tog bort hela nyttan med bloggen jag hade. Men den var kul så länge det varade.

En grej med den nya designen på sidan är dock att saker ska se mer modernt och högupplöst ut. Det är ett problem på spel-sektionen. Det finns ytterst få spel som kommit sen spel började visa upp sig i HD-versioner.  Det finns alltså en brist på högupplösta bilder. Att leta bilder är dock inte så kul. Det är roligare att göra egna. Så senaste året så har jag gått ut hårt på att uppdatera bilder till spel som Republic Commando, Jedi Academy och TFU2 på vår ständigt förbättrade sida.

Nedanför så lägger jag upp lite personliga Star Wars-bilder.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Jag och brorsan på Örnsköldsvik-mässan 2008

För 2019 gjorde jag en uppdatering av ”en del” av min samling. Klart den kan fyllas ut mer.

Nedanför har vi en annan del av min samling och lite andra bilder.

Sen vill jag som alltid, visa bilder direkt från mitt spelande av flera av mina favorit-spel när det gäller just Star Wars. Att ta bilder medan jag spelar, det har jag gjort i många år. Kanske för att det inte släppts så jättemycket Star Wars-spel medan jag varit vuxen, så har jag för det mesta fått tagit bilder från The Old Republic och de nya Battlefront-spelen.

Sen har vi också bilder från mestadels lite äldre spel.

Sen har vi också en liten avstickare, vilket syns även i min PC Gamer sektion, då detta är en gamer/Star Wars-fan kombo.
Första ”klanen” jag körde med, lite lätt, var i counter-strike source. Socialt spelande hade en viss dragning. Men det var inte för ens långt senare jag var mer aktiv i en klan som då körde Star Wars: Empire at War. Den klanen gick även vidare och körde andra strategi-spel. Vi höll nog på i 2-3 år. Men där jag verkligen blommade upp i klan-verksamhet var i webbläsar-scifi strategispelet Ogame. Efter en kort tid i en viking-allians så blev jag ledare i en under-allians till dem(allians=klan). Struktur, skills och kontakter skapades och frodades. Sen efter lite avbrott i spelandet så återkom jag i Star Wars-stil. En Sith-allians. Hänsynslösa men sofistikerade krigare med en klar ideologi. Min passionerade kärlek för Star Wars drev mig på, som ledare och kämpe i en klan. Under 5 år. Över 100 spelare hade en gång haft mig som ledarfigur, vissa under närmare 4 års tid med gruppsamtal i skype. Det är verkligen mig i en oväntad sits. Men så går det när det bara klickar så fint. Men allt har sitt slut. I mitt avsked så gjorde jag en omfattande sammanfattning. Svårt för icke invigda att förstå, men för mig är det nostalgi att återgå till ”bedrifter” man en gång gjort.

Ogame: Darth Bane säger farväl

Med det nämnt, så har en bråkdel av min fandom lagts fram. Jag är en Star Wars-nörd. Vissa vet ingenting om mig förutom just det. Inget jag skäms för, det bara är så. Jag började älska det i unga tonåren och det har hållit i sig i över 20 år. Passionen vill bara inte slockna.

Annonser

2 kommentarer till StarWars.se

  1. Ping: Star Wars väntan | Wilfer88

  2. Ping: Året med mycket Star Wars | Wilfer88

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s