StarWars.se

Datorer och spel till dessa är av högt intresse. Men just något som har en särskild plats för mig är Star Wars. Kan inte få nog. Ända sen man såg Darth Maul på bio-duken när man var mycket liten har man varit fast i denna saga. Inte ens den sämsta av filmerna var avskräckande för en liten grabb. Så jag förstår mer än väl hur ungar fastnar i Star Wars.

Intresset mitt ledde mig till StarWars.se och forumet som fanns där. Mina första diskussioner där var inte de bästa, men på något vänster lyckades jag i min ansökan om att få hjälpa till där som moderator på forumet efter bara några månader. Intresset ökade enormt, Episod 3 kom till slut på bio, jag läste Star Wars tidningar och även Star Wars böcker. Men något jag hade ett helt annat fokus på var Star Wars-spelen. Genom StarWars.se så lade jag egna recensioner på Star Wars-spel och rapporterade även om nyheter på spel-fronten. Och även om engagemanget varierar i storlek väldigt mycket så gör jag samma sak än idag på sidan. Jag har blivit en naturlig del av teamet där och gjort mitt för att bidra till sidans överlevnad även när det såg ut som att Star Wars-intresset borde minskat. Men det har överlevt och nu när Disney tagit över så ser framtiden väldigt säkrad ut för väldigt många år framöver. Ambitionen att göra Star Wars ännu större är rekordhög.

Min allra första recension på sidan var rollspelet Kotor 2, vilket ändå var ytterst märkligt då det var mitt första riktiga genomspelning av ett ordentligt rollspel. Men jag älskade det så ljuvligt att jag måste skriva av mig, vilket bara har lett till mer positiva upplevelser.

Spelet Empire at War var ett strategi-spel som ledde mig till en spelklan som gav mig många hundratals med timmar underhållning. Jag trodde framtiden skulle frambringa fler bra titlar, men jag märkte att fler och fler brister tittade fram. Rushad utvecklingstider, otillräckliga patcher och spel som inte riktigt höll vad de lovade.

The Force Unleashed var ett prakt-exempel där hypen var enorm och jag bevakade utvecklingen mer noga än någonsin. Jag hade koll på de professionella nyhetskanalerna som bevakade Star Wars-spelen noggrannast. TFU var ett okej spel, men de flesta som tyckte sig ha koll trodde att det skulle nå nivån ”drömlikt”. Det var det inte.

 

Efter det så kom det mest bara tcw-spel, nyheter om nerlagda spel, och The Old Republic. Där var hypen också stor, men föll snabbt när spelet blev gratis att spela. Det var dock drömlikt för mig när jag fick göra en Stockholms-resa för en förhandstitt 4 månader innan release. Det gav mig rysningar i hela kroppen, för vi fick vistas hos DICE huvudkontor. Värsting-våningen vid Slussen. Grym upplevelse som EA stod för. Detta ledde till jag slet extra hårt med recensionen till spelet. Det var otroligt välgjort, men jag märkte att Bioware hade gjort en hel del misstag och inte alls tillgodosett de krav som månads-betalarna vill se i ett spel. Det största produktionsvärdet låg på sånt som inte den stora massan vill göra sig månadsprenumeranter för.

Spelet fortsätter att expandera och jag följer troget och rapporterar med nyheter om det. 2015 var det dock dags för den nya Battlefront 1, gjord av svenska DICE och alltså inte samma Battlefront 1 som släpptes 2003. Det nya spelet ledda till några hundratals trevliga speltimmar.

 

Som väntat så nöjs det dock inte med ett spel. DICE fortsätter producera och får lite hjälp av andra studios för att göra ett mycket mer omfattande Star Wars-upplevelse. Battlefront 2 är det senaste spelet jag sitter och hoppas mycket på.

Hade även ett litet sid0-projekt med StarWars.se bloggen under en tid då StarWars.se körde med en gammal design och uråldrig kod som gjorde det smärtsamt att skriva. Men med tiden fick StarWars.se en ny källkod, den blev inte bara snyggare, den stod på en starkare grund också, det blev enklare och smidigare att skriva texter till sidan och detta tog bort hela nyttan med bloggen jag hade. Men den var kul så länge det varade.

En grej med den nya designen på sidan är dock att saker ska se mer modernt och högupplöst ut. Det är ett problem på spel-sektionen. Det finns ytterst få spel som kommit sen spel började visa upp sig i HD-versioner.  Det finns alltså en brist på högupplösta bilder. Att leta bilder är dock inte så kul. Det är roligare att göra egna. Så senaste året så har jag gått ut hårt på att uppdatera bilder till spel som Republic Commando, Jedi Academy och TFU2 på vår ständigt förbättrade sida.

Nedanför så lägger jag upp lite personliga Star Wars-bilder.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag och brorsan på Örnsköldsvik-mässan 2008

 

Sen vill jag som alltid, visa bilder direkt från mitt spelande av flera av mina favorit-spel när det gäller just Star Wars. Att ta bilder medan jag spelar, det har jag gjort i många år.

Annonser

En kommentar till StarWars.se

  1. Ping: Star Wars väntan | Wilfer88

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s