How to start a year?

Trump varnade att Obama kunde starta ett krig mot Iran för att försöka hålla sig kvar vid makten.

Ironin ekar tomt. Det är inte kul när det nästan riskerar bli krig.

Iran vill hämnas. Trump godkände det riktade mordet på en iransk högt uppsatt general och en av de mäktigaste personerna i landet, medan han var på en flygplats i Irak.

Ursäkten var att generalen var en ond person som var ansvarig för flera mord. Hans position i landet gör det också högst troligt att han både kan ha planerat och godkänt attacker.

Jippie, han dog, kan vi kriga nu? Konsekvenserna av att bara avrätta vem som helst man tycker är ond är något man alltid räknar in. Men inte Trump. Att mörda främmande nationers militära ledare är ytterst sällsynt. Iran ligger inte i krig med någon. Att generaler i Jemen dör kan man vänta sig, att generaler i Syrien dör kan man vänta sig. Det finns många ostabila nationer och krigszoner, men Iran krigar inte och där råder ingen anarki eller har regioner i uppror som det till och med är i Ukraina.

Irans nuvarande styre kommer efter att de slängde ut en USA-stödd diktator för ca 50 år sen. Efter det så har ledarna i USA och Iran hatat varandra. George W Bush lade till Iran i sin Axis of Evil tillsammans med Irak och Nordkorea, innan han olagligt invaderade Irak. Saudi Arabien där de flesta av kaparna i 9/11 terror-attacken kom ifrån, kom undan utan straff från USA. Al-qaida, IS och så gott som all terrorism utförd i västvärlden begås av sunni-muslimer. Det är lätt därför att veta att shia-muslimska Iran inte stöttat dessa. De stöttar annan terrorism, men nästan inget av det man hört.

Iranska folket tillhör bland de mest utbildade i muslimska världen, deras små rop på frihet och liberala reformer får aldrig rätt fäste. Det religiösa totalitära styret är inte värt någon form av beröm, men det är lätt att förstå deras hat mot USA. Trump skryter om avrättningen och slänger direkta hot att förstöra kulturella mål i Iran om de försöker hämnas. USA bryter mot en enorm mängd internationella lagar genom detta. Allt under årets 5 första dagar.

Detta kommer eskalera och det kommer bli fult. Det finns ingen av dem som gör rätt och man kommer hata alla sidor av denna situation, som kanske till och med kan bryta ut i krig, för vem av dessa två sidor upplevs som behärskande och lugna av sig?

Om Wilfer88

Gamer, Sith Lord, loves nature and is a happy fellow.
Detta inlägg publicerades i Nyheter och politik, Religion. Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar