Dubbel trubbel i Sverige

Sveriges nya regering fick ungefär samma start som är brukligt. Det är vanligt, att de sjunker i popularitet och att inte en vuxen person har listat ut hur man visar styrka och kompetens när ett styre ska sättas upp, när makten är vunnen.

Regeringen blir inte hjälpt av att landets ekonomiska tillväxt är trögast i hela EU, något som allra oftast rättas till med starka stimulanser av staten som har lättast att låna pengar. Men det är raka motsatsen av vad som ska göras när inflation är rekord-hög, där lån-stopp och minska mängden nya pengar är de rätta verktygen.

Inflationen har dock denna gång sin grund i ökade bränsle och energi-kostnader, något som rättas till av att världsmarknads-priserna nu idag lugnat sig. Så, det man borde prioritera, är tillväxten istället. Men det har varit ytterst främmande för den nya regeringen som låg-prioriterat den frågan helt och har ingen grund i sitt nuvarande samarbete att satsa pengar på det området. De sänkte skatten på bensin till en stor kostnad som inte hade någon effekt på ett världsmarknadspris, sen lovade de pengar till kärnkraft, men utan att företag som driver kärnkraftverk skulle plocka upp intresse.

Nyheter dyker också upp om att pandemi-hanteringen i Sverige ledde till bland de lägsta överdödlighets-siffror på planeten. Tur eller kompetens är upp för diskussion, men det blev absolut faktum att alla andra länder misslyckades mycket mera i sin hantering, än Sverige.

Lika så att energi-priserna under förra årets galna nivåer, var lägst i Sverige i hela EU. Vi hade massiv el-export närmast ständigt under hela året och alla andra länder hade större problem med sina elräkningar, än Sverige.

Sverige bytte regeringen som fick hantera dessa kriser, till en ny som inte lyckats med något med vad den lovat och får internationella skriverier om hur den nya regeringen backas upp av ett parti med nazistiskt förflutet och är redo att böja sig för diktaturen i Turkiet för att krypa förnedrat in i militär-alliansen Nato.

Men i Sverige får man väl inte säga sanningen. Media tyckte det var helt super-okej att oppositionen fick ljuga sig fram till en vinst i valet, de fick sina rubriker och tjänade sina pengar. Vi skulle bli rädda så att vi flyr in i Nato i panik, att vi klarade kriser, flera kriser, bättre än andra, helt utan att dra på oss massvis med skulder, det skulle inte belönas alls utan Sverige väljer att bestraffa kompetens och låta amatörer och populister hålla i ratten.

Ja, jag är en sur förlorare, jag har inte ens hunnit ta upp att regeringen är den mest klimat-fientliga som ens gick att föreställa sig. Så illa att ministrar behöver säga att de inte vill förbjuda all ny vindkraft, men det är så klart media pr-trams tills de visar handling.

Om Wilfer88

Gamer, Sith Lord, loves nature and is a happy fellow.
Detta inlägg publicerades i Nyheter och politik, Organisationer och märktes . Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar